februar 2017

Basket loveJeg elsker L'Occitane!

Denne kurven ligger ved siden av badet, og den gjør meg ekstra lykkelig akkurat nå. Produkter for en sliten vinterkropp! Materialistisk lykke er vel ikke så ille hvis det er bra for sjelen?

 

Back to realityGod mandag, håper at helgen har vært bra! Selv har jeg hatt en en helt fantastisk mandag. I dag har vi tatt bilder av og intervjuet olympisk bryter Grace Bullen for Synsam Magazine. Et mer vinnende vesen skal man lete lenge etter! Varm, flink til å snakke for seg, og helt klart intelligent. Jeg gleder meg veldig til saken publiseres om noen uker. Ellers har jeg brukt fritiden til å skrolle gjennom hele Instagram profilen til Ida Gran Jansen (gikk opp 6 kilo bare fra å se på bildene) og har tenkt til meg selv at jeg ønsker å kle meg finere på kontoret. Huden er grå, vinterskoene er dekket i tørket gjørme og jeg sminker meg i halvsøvn. Det blir ikke alltid så fint, for å si det sånn. Ble veldig inspirert av dette enkle antrekket. Jeg må konstant minne meg selv på at jeg er i den verste sesongen akkurat nå. Å kle seg fint blir lettere til våren. Som jeg gleder meg til den første dagen i 2017 med bare bein!

PS: Har dere fått med dere dette innlegget som Eirin Kristiansen har skrevet for Synsam? Hun er så dyktig!

Interior MondayVi pusser opp og holder på. Neste prosjekt er en terrasse som vi skal bygge rett utenfor glass skyvedørene i det siste bildet. Inngangen er også nesten klar, som dere ser fra bilde nr. 2. Interiøret har vi gjort lite med. Selve huset må blir ferdig før jeg kan fokusere på detaljene. Etter hvert skal møbler byttes ut og farger integreres gjennom statement pieces og bilder på veggene. Ting tar tid, men jeg nyter hver fase.

Du finner flere interiør innlegg fra meg her

_________________________________

 

Oslo RådhusHvis du vil dra et vakkert sted i Oslo som ikke koster en krone å besøke anbefaler jeg Rådhuset. Der kan du sitte og nyte den vakre arkitekturen, se på kunst eller bare stirre ut av vinduene mot Rådhusplassen og Oslo Havn. Det var kaldt i byen i dag. Snøen falt tungt i flere timer og dekket håret og skuldrene. Inne i Rådhuset var det lyst, lunt og estetisk. James og jeg snakket om kongen, stirret på "skumle" portretter av kongefamilien av kunstneren Håkon Gullvåg, og gikk opp og ned marmortrappene. Et nygift par tok portretter i første etasje mens vi var der. James og jeg bestemte oss for at den vakre bruden i vintage kjole var en prinsesse. Jeg prøvde å ignorere et aldri så lite stikk i hjertet fra synet av den vakre vintage bruden. I dag har mine foreldre sin 31 års bryllupsdag. Mest sannsynlig så kommer jeg aldri til å gifte meg. John og jeg har ingen planer om å gifte oss, og for å være helt ærlig så synes jeg at det er litt for sent nå - i tilfelle dere lurte. Det har gått litt for mange år, og vi har andre, litt mer viktige ting som vi må fokusere på. Jeg har aldri drømt om mitt eget bryllup, slik som mange jenter gjør. Det betyr ikke at jeg ikke tenker over hvordan et bryllup planlagt av meg hadde vært! Kjolen hadde vært noe, det er helt sikkert.

Det var fint å være i byen, selv når snøen lavet ned. 

Første steg i hudpleierutinenNoen av dere har kanskje fått med dere at Elsa Hosk har blitt ambassadør for Biotherm. Noe dere sikkert ikke har fått med dere enda er Life Plankton Essence fra Biotherm. GAME CHANGER! Jeg har aldri hatt så fin hud før. Spesielt om vinteren! Jeg kommer til å skrive mer om dette produktet om litt, ville bare gi dere en liten teaser. Det føles ut som om jeg bærer på en godt bevart beauty-hemmelighet! Anbefales til dere som liker sunn, vakker hud som stråler gjennom sminken - PERFEKT til skandinaviske jenter.

Synsam Presenterer


Jeg skriver lite om jobben min, og det er synd, for jeg elsker det jeg gjør! Jeg jobber i markedsavdelingen til Synsam, og de siste ukene har vi lansert to nye varemerker i Norge. Varemerkene heter D. Arnesen og Fellepini, og de selges i alle Synsam butikker i Norden. Begge varemerkene byr på vakre kvalitetsinnfatninger til en rimelig pris. Varemerkene fyller et hull i sortimentet til Synsam, som er kanskje mest kjent for luksusinnfatninger. Dere har sikkert sett TV reklamen, eller kanskje sett bilder fra Synsam ambassadørene Emilie Tømmerberg og Eirin Kristiansen. For å se alle brillene som er i butikk nå kan dere også sjekke ut denne landingssiden som jeg har laget! Siden forklarer litt mer om merkene, og tankene bak dem.

Uke 7

Jeg håper at alle har hatt en fantastisk helg! Til dere som nyter vinterferien: koooooos dere! Jeg krysser fingrene for en rolig arbeidsuke. 

_______________________________

Jeg fikk ingenting til Valentines

14. februar kom mannen hjem sent etter en lang dag på jobb - tomhendt. Ikke blomster, ikke et kort, ikke en gang en SMS. Følte jeg misunnelse hver gang jeg sjekket sosiale medier og ble møtt med hundrevis av bilder og tekster fra forelskede par som feiret kjærligheten med middager og blomsterbuketter? Selvfølgelig. Det er bare naturlig. Heldigvis overlevde jeg den klissete, amerikanske dagen uten å skape dårlig stemning eller krangel. Jeg deler dette fordi vi bloggere er flinke til å dokumentere det perfekte. Her er et lite innblikk til det mindre perfekte! Hei fra en sliten småbarnsmamma som ikke fikk oppmerksomhet på hverken morsdag eller Valentinesday! Det er bra at jeg ikke forventet mye. Etter å ha tenkt meg over har bestemt meg for at det er helt ålreit. Jeg er ikke den eneste som er sliten i denne familien. Verden går ikke under.

Fra i dag er det 317 dager igjen av året til å feire kjærligheten. 

_______________________________

Set fra La Redoute / Ellos (lånt), veske A.P.C, støvler Nelly

Mitt siste store innkjøpMitt siste store innkjøp før shoppestoppen kjøpte jeg i CHANEL butikken i London rett før jul. Klassiske som bare det. Jeg husker ikke hva de kostet, bare at jeg hadde ønsket dem lenge. Nå ligger skoene i sorte Chanel tøyposer i skapet og venter på våren. 

_________________________________

Bra nok

Hodet har vært litt mer opptatt av den norske motebransjen enn normalt, grunnet Oslo Runway og Costume Awards. Det som jeg har merket aller mest er hvor klaustrofobisk bransjen føles for tiden. Motebibelen ELLE legges ned, gjenværende redaksjoner blir mindre, digitale medieplattformer finner fortsatt ut av hvordan de skal bli 100% lønnsomme, og rene norske motebloggere gjør det bedre i det store utland enn her i Norge. Jeg føler at jeg tok et stort steg bort fra bransjen etter at jeg sluttet i Stylista, som hadde en sterkere moteprofil enn min nåværende plattform - grunnet Stylistas tilknytning til Costume og Stella. Jeg er ikke alene om det. Mange av de som for bare noen år siden var stylister, motejournalister og redaktører har forsvunnet... absorbert inn i andre bransjer. Skal jeg være ærlig passet jeg aldri helt inn i den norske motebloggbransjen. Jeg har aldri vært spiss nok i klesstilen. Tidens ånd har ikke alltid vært helt forenlig med min interesse for klær med vintage-preg. Heldigvis har jeg hatt selvinnsikt nok til å vite det. 

Det fine med å forsvinne inn i det nye livet mitt er at jeg har kommet tilbake tilbake til den jeg var før bloggen min ga meg en inngangsbillett til en bransje som har kanskje gjort meg mer forvirret og usikker enn noe annet. Jeg har brukt båtturen til Oslo fra Nesodden til å lese om kunst på Kindle'en, jeg har samlet sammen store inspirasjonsmapper med bilder slik jeg gjorde før Pinterest tok over, og jeg har for det meste holdt meg oppdatert på nyheter og podcasts fra reklame og mediebransjen. Jeg har innsett at jeg aldri kommer til å se bra ut i høye heler med sokker inni og at athleisure får meg til å se ut som en boms. Sannheten er at det er ytterst få motesaker som får emosjonene eller engasjementet til å boble inni meg som når jeg leser saker om interiør, et sykt vakkert sted som jeg ønsker å besøke, eller oppussing, for den saks skyld. Shit, som jeg brenner for å fikse opp gamle hus! Jeg sitter med et excel ark og regner totalrenoveringskostnader ut i fra en annonse på Finn og kommentarer på anbudssider! Sånn FYI.

Jeg vet ikke hvordan denne bloggen kommer til å bli nå som jeg ikke har mulighet til å shoppe og jeg vet heller ikke hva jeg skal skrive om - men jeg starter med dette. Gi gjerne tilbakemeldinger hvis dere vil at jeg skal skrive om noe spesielt! Jeg har blitt lovet at jeg snart kan leke meg med blogg-designet og alt annet kommet helt sikkert til å falle på plass etter hvert. 

God natt!

Take care of yourselfDet er morsdag på søndag og Valentines day på tirsdag. Jeg har ingen store forventninger til hverken morsdag eller Valentines, og det går helt greit. For jeg har ingen problemer med å skjemme meg selv bort. Ønsker jeg meg noe så forventer jeg ikke at noen andre skal fikse det for meg. Det er jeg ikke alene om. Norske kvinner er selvstendige. Det er en fantastisk egenskap - sagt fra en som kommer fra to veldig ulike kulturer. Det er fint å være kvinne i Norge, selv om det er viktig å poengtere at vi ikke er helt likestilte. Det er nesten like mange kvinner som det er menn i arbeidsstyrken i Norge. Likevel var heltidsansatte kvinners gjennomsnittlige månedslønn 87,5 prosent av menns gjennomsnittlige månedslønn i 2016. Det synes jeg ikke noe særlig om. Det er heller ingen hemmelighet at barn kan være en karrieredemper for kvinner. Som om ikke arbeidsplasser har forstått at fordelene med å ha kvinner i arbeid langt overveier et samfunn med mindre kvinner i arbeid på grunn av utfordringene knyttet til karriere og barn! Det er uten tvil fordelaktig å være mann i dette landet, men jeg klarer meg fint. Jeg lever i et samfunn hvor jeg har muligheten til å ta vare på meg selv og litt til. Og det gjør jeg. På morsdag finner du meg på sofaen med denne masken på trynet. Lykkelig som bare det. Det håper jeg at flere av dere tar tid til. Fordi vi jobber hardt, er sterke og fortjener det.

PS: Likestilling skal vi få til og etter hvert, det er jeg sikker på. 

_________________________________

My favourite lipsticks

Her er noen av mine favorittleppestifter

Jeg har alt for mange favoritter til å samle dem i ett innlegg, men jeg kan jo begynne et sted. Her er fire leppestifter som jeg digger! Fra venstre til høyre: Bobbi Brown Sandwash Pink (alltid utsolgt), Estee Lauder Lip and Cheek Multistick, Urban Decay Violate (som jeg har på i dette innlegget) og 714 igjen fra Urban Decay.

BOBBI BROWN SANDWASH PINK
Hvis jeg kun skulle bruke en signatur-leppestift for resten av livet hadde jeg valgt denne leppestiften lett. Sandwash Pink er en kald rosa som kler de fleste hudtoner. Jeg synes den ser bra ut på helt lyse jenter, og den er også veldig fin med oliven hudtoner og mørkt hår. Det beste med akkurat denne leppestiften er hvor pleiende den er på leppene. Her får du fløyelsmyke lepper hele dagen lang. 

ESTÉE LAUDER LIP AND CHEEK MULTISTICK

Jeg har virkelig fått øynene opp for Estée Lauder de siste månedene. Akkurat Lip and Cheek Multistick er en storfavoritt. 

URBAN DECAY 714
Jeg anbefaler en matt variant hvis du har lyst til å prøve en rød leppestift. Kremete og glossy varianter gir rett og slett ikke den samme effekten, i min mening. 714 er en "mega matte" variant i Vice leppestift kolleksjonen. 

_________________________________

FAEN.

FAIL FAIL FAIL FAIL

Jeg klarte å kjøpe to t-skjorter den dagen det var Costume Awards. Og så har jeg liksom ikke turt å skrive det. Skikkelig fail. Det er bra at jeg ble "tatt" på Instagram. Alt var under kontroll til dagen før Costume Awards. Jeg prøvde på antrekket som jeg hadde bestilt allerede i november til anledningen: et gjennomsiktig skjørt dekket i glitrende stjerner og en matchende body. Da jeg prøvde på stjerne-bodyen så passet den ikke lenger. Jeg har gått litt opp i vekt siden før jul. Hvem har ikke det?!? Jeg skulle bruke en kul gammel t-skjorte med stjerneskjørtet istedenfor den matchende bodyen, men tiden gikk så fort og jeg ble så stresset at jeg ikke fant noe som passet. Med en walk-in garderobe stappet med klær hadde jeg ubevisst bestemt meg for at jeg ikke eide et eneste plagg som passet til skjørtet. Neste dag gikk jeg som en zombie til en butikk og kjøpte to t-skjorter helt uten å tenke. Sjekket ikke en gang prisen - jeg registrerte bare at det var billig. Lappene ble revet av før jeg kunne ombestemme meg. Det verste er at jeg ikke følte meg fin i det hele tatt den kvelden.  

Det brukes 1514 liter (!!!) vann til å produsere kun en bomulls-t-skjorte. Jeg har altså sløst bort over 3000 liter vann i noen tankeløse minutter. 

Tankeløse og tankevekkende. Jeg får vondt av å tenke at dette er en normal shopping vane. Tankeløs shopping fordi billige plagg er så lett tilgjengelige. Jeg fortsetter selvfølgelig med shoppestoppen, og jeg er drit-irritert over at jeg allerede har failet. Men jeg prøver igjen. 

_________________________________

Furry Birkenstocks and fries before guys

SANNHETEN ER

Sannheten er at jeg drar av de trange jeansene eller skjørtet så fort som jeg kommer hjem, og drar på noen myke bukser. Sannheten er at John stjeler disse Birkenstock sandalene fra meg hele tiden, selv om han er typ 100 skostørrelser større enn meg. Fordi de er så sykt deilige å gå i. Sannheten er at jeg har stygge føtter og bein som er dekket i arr fra en barndom og oppvekst på tropiske strender i Filippinene. 2017 blir året jeg slutter å bry meg om sånt. 

_________________________________

Mitt beste eyeliner triks

Denne lineren er mye lettere å legge enn tradisjonell flytende liner.

De fleste jenter kan relatere til de frusterende stundene foran speilet når den flytende eyelineren ikke legger seg helt riktig. Jo mer man "korrigerer", jo verre lineren blir. Jeg har i det siste droppet flytende liner helt, og har heller brukt pudder eyeliner fra Jane Iredale. For et vidunderprodukt!


 

Mystikol pudder eyeliner fra Jane Iredale er en vannresistent krempudder som sitter like godt som en flytende liner. Fargene er intense og pigmenterte - just the way that I like it. I bildene i dette innlegget har jeg brukt to farger. Jeg startet med Dark Topaz (sjokoladebrun), som winged liner på øyelokket og på nedre vippekant for å ramme inn øynene. Jeg har også brukt litt av Onyx (sort) rett over pupilen på øvre vippekant for ekstra definisjon. 

Et lite tips: husk å blande produktet på hånden før du legger det på øyet. Ser du den mørk skyggen på hånden min? Dette sørger for at du har riktig mengde med produkt på kosten din når du legger lineren din. 

_________________________________

Lancôme Vår 2017Jenter, dere kommer til å ELSKE vårkolleksjonen til Lancôme.

Skjønnhetsmerket har allerede klart å skape et it-produkt i form av rose-highlighteren - som er utsolgt OVER ALT. Resten av kolleksjonen er også bemerkelsesverdig. Temaet er rosa og det er så mye fint som kommer! Matte shakers (yeah!), en palett designet av Lisa Eldridge i vårlige rosatoner pluss noen andre produkter som jeg kommer til å skrive mer om senere. Gled dere!

_________________________________

hits