ingrid holm

Interior Monday

 • 27.02.2017, 09:00
Vi pusser opp og holder på. Neste prosjekt er en terrasse som vi skal bygge rett utenfor glass skyvedørene i det siste bildet. Inngangen er også nesten klar, som dere ser fra bilde nr. 2. Interiøret har vi gjort lite med. Selve huset må blir ferdig før jeg kan fokusere på detaljene. Etter hvert skal møbler byttes ut og farger integreres gjennom statement pieces og bilder på veggene. Ting tar tid, men jeg nyter hver fase.

Du finner flere interiør innlegg fra meg her

_________________________________

 

BADET

 • 23.01.2017, 09:30


Velkommen inn til badet! Baderomsmøblen er fra Kvik og heter Mano Cima. Vi har spesialbestilt marmorplaten fra en leverandør som importerer steinplater fra Italia. De har også laget marmorplaten som jeg har på bordet i soverommet. Vasken er fra Kartell by Laufen. Kvikk hadde en billigere variant, men designet er så mye mer gjennomført i den vi valgte. Jeg angrer ikke et sekund på å ha valgt kvalitet. Bianco Carrara marmorflisene på gulvet skulle egentlig være større, men vi ble anbefalt å legge litt mindre fliser for en eller annen praktisk årsak. Det ble fint, så jeg klager ikke. Det store speilet skal monteres på veggen etter hvert! Håndvask og håndkrem fra Crabtree & Evelyn og produkter fra Eleni & Chris passer rett inn. Jeg er superfornøyd og føler meg veldig heldig akkurat nå. Huset begynner å bli så utrolig fint, og det føles ekstra godt ut siden vi har jobbet så hardt med å renovere huset. Til sommeren kan jeg kose meg med smådetaljene og praktiske løsninger. Som jeg gleder meg!

Du finner flere interiør innlegg fra meg her

_________________________________

Mens vi venter på snø

 • 12.12.2016, 08:02


Jeg har ventet en liten evighet til å ta bilder som dette her i år, for nå er jeg klar for litt snø. Disse bildene ble tatt 24. januar i fjor, og da husker jeg at det var så mye snø at hagen så ut som et vinterparadis. Jeg gleder meg til å ake med James, bygge snøborg og drikke varm kakao fra termos. Litt vinter må man ha! Bare ikke alt for mye.

Moodboard: The Bathroom

 • 12.11.2016, 20:22


DREAM BATHROOM IN THE MAKING

Det er ikke mange ganger i livet man får mulighet til å bygge drømmebadet og jeg nyter hvert sekund! Jeg har drømt om et badekar i mange år nå, og den drømmen går i oppfyllelse om bare noen uker. Jeg har hatt noen tanker i hodet over hva jeg egentlig ønsker, og plutselig nå faller alle brikkene på plass. Badet blir hakket mer glamorøst og mørkere enn resten av huset. Innredningen forblir moderne. Det kommer et dypt badekar i en vakker form som skal ligge på et gulv av hvite Bianco Carrara fliser fra Italia. Servantskapet kommer fra Kvik og heter Mano Cima. Baderomsvasken som jeg har valgt ut skal ligge på  en plate av sort marmor og kommer fra Kartell by LAUFEN. Veggene skal dekkes i store sementfliser. Bildet øverst til venstre er tatt i Modena Fliser på min iPhone.

Det har vært litt fram og tilbake når det gjelder baderommet, da jeg har nettopp startet ny jobb og ikke har hatt krefter til overs til å styre prosjektet. John er litt for vant til at jeg er super bestemt (sikkert irriterende sjefete også), men her har jeg vært veldig fraværende. For noen dager siden, etter noen kronglete avgjørelser som har kostet oss 20% i avbestilte fliser, tok jeg en telefon til de som fikser badet og hadde en lang samtale om hva som fungerer best. Badet blir veldig annerledes fra det badet vi først hadde planlagt! Vi bygger et helt nytt bad i første etasje, og starter helt fra scratch - rommet har inntil nå ligget tomt og ubrukt. Eller rettere sagt stappet med skitne klær, ubrukte møbler, vaskemidler og støvsugeren. Derfor er vi nødt til å bygge et helt nytt garderobesystem i inngangen også, da vi har behov for mer lagringsplass. Dette skal vi gjøre i Januar. Jeg kommer til å benytte anledningen til å male gulvet i inngangen til en mørkere farge, så det blir altså mange endringer de neste månedene! Hvite høyglansgulv fungerer ikke i et inngangsparti. Det er alt for high maintenance. Man lærer så lenge man lever!

En liten del av meg gleder meg også til den dagen vi er ferdig med "de store prosjektene". Et nytt baderom er en stor skritt i den retningen. Tenk at vi for litt over år siden flyttet inn til et totalrenoveringsprosjekt!

________________________

Her kan du lese om servantskapet Mano Cima fra Kvik

Her finner du flere interiørinnlegg fra meg

Blue and white porcelain

 • 26.10.2016, 22:03


A LITTLE INTERIOR UPDATE

På fredag skal alt av elektrisitet i andre etasje byttes ut, og taklamper med dimmere installeres. For en luksus! NESTE MÅNED SKAL VI BEGYNNE Å BYGGE NYTT BAD I FØRSTE ETASJE! Jeg gleder meg! Det blir store marmorfliser på gulvet, varmekabler, et stort badekar, downlights og franske fliser lik dem som vi har i kjøkkenet, bare litt større i størrelsen. Det er ikke akkurat lett å ta bilder i naturlig lys nå som det er de mørkeste, men også mest koselige månedene i året. Jeg skal prøve mitt aller beste å holde dere oppdatert! Hver gang vi pusser opp et nytt rom i det gamle lille huset vårt føles det bare litt større. ♥

Du finner flere interiør innlegg her

Hallway Deets

 • 18.09.2016, 14:29


Her er noen bilder fra inngangen, skitne speil og alt.

Det er få ting jeg liker mer enn å fikse huset, og det er fortsatt mye som gjøres her i heimen. Lucky me! Jeg har begynt å forstå folk som liker å pusse opp hele tiden - for jeg har blitt en av dem. Vi har brukt helgen til å blant annet se på baderomsinnredning og fliser, for vi skal endelig begynne å bygge et helt nytt bad nede. Det kommer til å bli så sjukt fint, selv om jeg skulle ønske at vi ikke hadde så dyr smak. Vi klarer liksom ikke å gjøre kompromisser. Mitt største ønske er at vi kommer til å like badet like mye om 10 år, og ikke angre på at vi valgte løsninger som er halvveis. Dette betyr ikke at vi skal gå for luksusinnredning, men at hele inntrykket er helhetlig. Badet skal reflektere hvordan vi har valgt å pusse opp resten av huset. Jeg har en stor tro på at det å velge kvalitet og klassiske løsninger er verdt det til slutt. 

_________________________________

SOME IMAGES FROM THE ENTRANCE, DIRTY MIRRORS AND ALL. I am never going to grow tired of renovating the house, and there is still loads to do. LUCKY ME! Here are some detail pictures from our entrance. Next step is building a whole new bathroom downstairs. Marble floors and classic french tiles are on their way into my home.

White pendant lamp Bell, standing table lamp Snowball and copper wall lamp Butterfly. All from Norwegian brand Northern Lighting. Planterholder Kubus by Lassen.

Bedroom Blog

 • 12.09.2016, 17:13


PEEK INTO MY BEDROOM

Det er lenge siden jeg har lagt ut interiørbilder på bloggen, så her kommer et ordentlig bildedryss fra soverommet. I dette innlegget og i dette innlegget kan du se hvordan det så ut før vi begynte å pusse opp. Fint, men datert. Vi vurderte å male rommet en lun og mørk farge, men vi bestemte oss for vegger i matt hvit til slutt. Huset kler å være lyst og luftig. Rommet har en liten balkong, et arbeidsbord og en gigantisk seng. Soverommet har på mange måter vært en ettertanke, og det minst gjennomtenkte rommet som vi har pusset opp. Vi har valgt møbler som har en funksjon for oss: en stor kommode for klær som ikke passer i de innebygde skapene, en seng som er så stor at det nesten ikke er mulig å ta bilde av den, og et arbeidsbord i marmor til når vi har hjemmekontor. På veggen rett foran sengen har vi hengt opp en flatscreen. Litt harry, men sjukt digg. Vi tilbringer mye kvalitetstid sammen i soverommet som en familie, så det var viktig at det var nok plass for alle tre i sengen - og masse gode puter til ryggen. Her ser vi på filmer, Youtube og leser bøker. 

_________________________________

IT HAS BEEN A LONG TIME SINCE I'VE DONE AN INTERIOR ENTRY ON THE BLOG, SO HERE ARE SOME PICTURE OF THE BEDROOM. I never intended for the bedroom to be completely styled, so it really isn't. It just houses some of my favourite things. My favourite office chair, a flatscreen TV on the wall for watching movies in bed and a massive dresser for clothes. They seem to be spilling out of every closet in my home. My bed is massive - and I love it. The whole family can hang out on it to watch Youtube, read books and spend quality time together.

Du kan se flere bilder fra mitt hjem her

Interior Snapshots

 • 15.08.2016, 21:44
Det er fortsatt stille fra meg her på bloggen, mest fordi jeg tenker nye tanker og finner ut av nye rutiner. Jeg har lyst til å gjøre noe skikkelig fint med denne bloggen her, men jeg er ikke helt sikker på hva det er ennå. Så jeg søker litt inspirasjon, tar den tiden jeg trenger, og finner ut av hva det er som jeg egentlig vil. 

_________________________________

It's quiet on the blog lately, but that's just because I am figuring out how I want to develop this little corner of the internet. I want to do great things with this blog, I just don't know exactly what they are yet. At the moment I'm searching around for inspiration and figuring things out. 

Bruktbutikk skatter og livet

 • 22.07.2016, 11:33
To av tingene som jeg fant i bruktbutikkene på Sørlandet var den lille gullbollen og den andre bollen som er malt grønn på innsiden. Begge kostet 10 kr hver. Syltetøyglasset med kobberlokk bestilte jeg fra Rainy Sunday for flere år siden. Det er så viktig å poengtere at det ikke er behov for å bruke tusenvis av kroner på årets interiørtrender. Bruk heller litt tid på Pinterest og stol på din egen smak. Hva er det som du liker? Inspirasjon finner du helt gratis på nettet, og da gjelder det bare å holde øynene åpne. Følg med på Facebook grupper som annonserer loppemarkeder i nærheten av deg og gjør litt research for å finne bruktbutikkene i ditt nærområde. Mange er hobbysamlere. Jeg liker å samle vakre skatter som jeg finner for en billig penge. Jeg har til og med fått mitt eget skap for skattene mine

HER FINNER JEG INSPIRASJON TIL MITT HJEM

Bloggen til redaktør i ELLE Decoration Live Brekke. Jeg ble kjent med Live når hun jobbet i motemagasinet ELLE, men begynte å følge henne på ordentlig når hun ble redaktør i Elle Decoration. Hun inspirerer meg på mange måter. De beste bildene på bloggen er fra hennes hjem. Skroll litt nedover i bloggen for goodies.

Instagram profilen til Miriam Brenne Karlsen, som også har jobbet i ELLE Decoration sammen med Live. Hun er nå journalist i Bo Bedre. Jeg elsker måten hun leker med farger og lys. Vegger i mintgrønn, speil, og planter over alt. Hun giftet seg i en dusrosa brudekjole og så føkings amazing ut. 

Instagram profilen til Hilde Mork - her får du skandinavisk sjarm og Norgesporno på høyt nivå. Hvis jeg skulle forklare til folk fra andre land hvorfor jeg elsker Norge så hadde jeg bare presentert dem denne profilen. Profilen er uhøytydelig og vakker. Her får du alt: interiørbilder, blomsterbuketter og katter. Hadde jeg en dag droppet min mer og mer dvalende interesse for designermerker og ting med luksuspreg så hadde jeg ønsket å blogge slik som Hilde Mørk tar bilder. 

Jeg har startet en Pinterest side kun dedikert til bloggen min.

Jeg håper at dere liker den! :) Følg meg gjerne

_________________________________

Two of the things that I purchased from thrift stores in the South of Norway (Sørlandet) was the little gold bowl and the rustic bowl painted green on the inside. I purchased the mason jar vase from Rainy Sunday eons ago. It is so important for me to write that it is in no way necessary to splash out lots of cash on this years interior trends. Instead trust your own instincts and follow flea markets in your area. Do some research on Pinterest for decorating inspiration and take a look at the thrift stores in your area. A lot of people are collectors. My dad collects cat figurines. I just like to collect beautiful things that I find on the cheap. My little beautiful bargains. I even have my own display cabinet for them.

Here are some places that I find inspiration for my home:

The blog of ELLE Decoration Editor Live Brekke

The Instagram profile of Miriam Brenne Karlsen

The Instagram profile of Hilde Mork

PS: I've started a Pinterest page for my blog photos. I hope you like it!

Hjem kjære hjem

 • 19.07.2016, 21:56
I LOVE MY NEW OLD CARPET!

Dette teppet var en av de fantastiske tingene som jeg fant i bruktbutikkene på Sørlandet. Teppet ligger ikke helt som det skal akkurat ennå, og jeg har tenkt å kjøpe et nytt stuebord til foran dagsengen - men jeg er så fornøyd at jeg måtte dele noen bilder. Det var deilig å få litt farge og litt luksus i stuen, i forhold til det superminimalistiske teppet som var her før. 

Du kan se flere bilder fra mitt hjem her.

_________________________________

I found this gorgeous carpet in a thrift store in the South of Norway. It hasn't settled perfectly just yet, but I am sure that it will eventually. It is so nice to get som colour and glamour back into our living room. I feel that I have been a little bit too strict with the minimalist and monochromatic theme in our home. Little by little I am adding more worldly elements into our Scandinavian home.

You can see more pictures of my home here

En vakker klisjé

 • 20.06.2016, 13:58


P E O N E R

 Man finner utallige bilder av denne vakre blomsten i Instagram kontoer, Tumblr sider og blogger. Det er bare i år at jeg fant ut at det er mulig å dyrke peoner i norske hager. Mamma har hatt peoner i hagen i alle år, men jeg har selvfølgelig ikke lagt merke til det før nå. Jeg har plutselig fått en litt større interesse for blomster nå som jeg har min egen hage. Det beste med disse delikate, papirlignende blomstene er at de er stauder. Stauder er et samlebegrep på planter som kommer år etter år. Jeg tror at jeg er litt for sent ute i sommer, men neste sommer har jeg planer om vakre peoner i solrike blomsterbed i den lille hagen min. Vi får se om jeg rekker å få dem på plass i hagen i sommer! Det hadde være noe, det. 

Gray Gardens

 • 12.06.2016, 22:14
Det er så deilig å ha en ordentlig uteplass nå som det er sommer! 

Jeg er absolutt ingen hage-ekspert, og som med resten av huset har jeg forstått at dette her kommer til å ta tid. Det er en ubrukt terrasse bak huset også, som jeg ønsker å gjøre noe med. Huset blir plutselig mye større når det er varmt, med to uteplasser på hver side av huset. De smarte elektrikerne som fikset stuen i fjor har også gjort det mulig å få strøm på terrassen, så jeg har mulighet til å installere terrassevarmere og lys der, når den tid kommer. 

Hva synes dere? Jeg mener det er en bra start. Jeg har liksom gått gjennom flere leiligheter og gjort flere bomkjøp før jeg fant interiør-stilen min og jeg har ikke den samme erfaringen med hagemøbler. Jeg bare visste at jeg ville ha enkle møbler som var litt moderne, og litt klassiske. Pynten og pottene er en god miks med brukt og nytt. Jeg kommer selvfølgelig til å oppdatere dere med utviklingene i hagen også. Jeg tenker at noen vakre marmor-potter og hvite detaljer a la Mina Milanda på Frogner hadde gjort susen! 

RYDDESJAU!

 • 27.05.2016, 16:01


Ingrid Holm interiør

Nå skal det ryddes som bare det! I dag har jeg kun et mål: og det er at hele huset skal skinne. Sminke skal ryddes på plass, klær skal henges i min walk-in og alt skal lukte grønnsåpe. Nå som jeg endelig har mitt eget kamera kan jeg begynne å virkelig dokumentere, men først må jeg få litt orden på sakene mine. Sminke ligger strødd i forskjellige plasser over 2 etasjer, og det er mildt sagt litt kaotisk hjemme akkurat nå - selv om det kanskje ikke virker sånn ved første øyekast. I vår lille leilighet i Oslo hadde vi ikke mulighet til å være uorganiserte da vi hadde så lite plass til å gjemme ting, men her i hus har jeg bare stappet ting her og der. Det skal jeg fikse nå.

Da har jeg morgendagen til å lage en fin sminkevideo til dere. Jeg gleder meg!

PS: Ja, bildet er gammelt ;)

Les flere interiørinnlegg her

Stuen før og etter

 • 19.05.2016, 22:24

 

Her er noen bilder fra stuen i fjor sommer, rett etter vi bli ferdig med å pusse den opp. Jeg har nå flyttet marmorbordet opp til hovedsoverommet, da jeg skal ha mitt hjemmekontor der. Veggene er malt med Jotun Balans matt klassisk hvit, listene og dørkarmene er malt med Jotun listmaling i halvblank klassisk hvit og taket med Jotun takmaling i klassisk hvit. Gulvene er slipt selv, deretter hvitoljet med Trestjerners Hvit Gulvolje og lakket med Trestjerners Silkematt.

Slik så det ut før:

Nå ser hjørnet med marmorbordet sånn ut:Vi har snart pusset opp i et år nå, og jeg merker at jeg begynner å bli litt lei. Jeg bare vil at alt skal bli ferdig nå, sånn at jeg kan pusle med innlegg om interiør styling og små koseprosjekter. Jeg har lyst til å kjøpe en ny sofa og gå på skattejakt etter fine lamper, ikke få flere pris-estimater på oppgradering av elektrisitet og montering av gipsplater. Jeg kommer helt sikkert til å savne oppussingen når vi endelig er helt ferdig med det, men jeg tror innerst inne at det blir litt av en lettelse også. Det å pusse opp har vært mer av en påkjenning enn jeg vil innrømme til meg selv. Jeg har reist mindre, og en stor del av fritiden og fridagene mine har gått til det. Det blir fint å kunne frigjøre tid og energi til andre ting også.

Flere før og etter innlegg:

KJØKKENET FØR & ETTER

GJESTEROMMET FØR & ETTER

Kjøkkenet før og etter

 • 10.05.2016, 22:03


Jeg har skrevet flere ganger at vi flyttet inn til et total oppussingsobjekt, og her er beviset. 

Slik så kjøkkenet ut før:
Vi åpnet veggen mot skyvedøren for å slippe inn mer lys, og fjernet døren på den motsatte enden av kjøkkenet. Rommet som døren en gang ledet til skal bli til et stort bad. Vi gjorde alt forarbeid selv for å spare penger. Vi rev ut kjøkkenet, fjernet vinylgulvet og sparklet og malte vegger selv. Vi slipte gulvet med en leid slipemaskin, og oljet og lakkerte gulvet. Selve kjøkkenet er montert av profesjonelle. Vi kjøpte alle hvitevarer i sommersalget, så vi fikk ganske gode rabatter og kunne unne oss litt bedre merker enn hvis vi hadde kjøpt til full pris. Vi flyttet inn til huset i juli, og brukte en måned til å pusse opp i første etasje, mens vi bodde i andre etasje. Non stop, med en baby, og mens John jobbet fulltid. Kjøkkenet (og tilsvarende hvitevarer) var ikke klar til bruk til i slutten av august, så vi spiste kun grillmat den sommeren. Hele fellesferien ble brukt på oppussing. Jeg ble skikkelig tynn, og er fortsatt lei grillmat. :)

Her er rommet som skal bli til et nytt bad! Nå er det bare en vegg mellom kjøkkenet og dette rommet.

Litt om kjøkkenet: Flisene er fra Modena fliser og de heter Bisel blanco (den minste størrelsen). Flisene ble lagt av en flislegger, da jeg er perfeksjonist og var veldig opptatt av at veggen med fliser skulle se bra ut. Selve kjøkkenet i svart eik er fra Epoq, og heter Edge. Kjøkkenet og spisestuen er malt med akkurat samme maling som vi har malt resten av huset med: Jotun Balans matt i klassisk hvit, Jotun listmaling halvblank i klassisk hvit på lister og andre detaljer, og Jotun takmaling i klassisk hvit på taket. Gulvene er slipt selv, deretter hvitoljet med Trestjerners Hvit Gulvolje og lakket med Trestjerners Silkematt.

Her er noen bilder av spisestuen:Det å åpne veggen har gjort utrolig mye for romfølelsen. Akkurat det turte vi ikke å gjøre selv, men det kostet ikke så veldig mye, siden vi gjorde alt av forarbeidet og etterarbeidet selv. Dvs: riving, sparkling, maling, og legging av lister selv.

Slik så spisestuen ut før:John og jeg hadde ingen tidligere erfaring med oppussing, men vi hadde rett og slett ikke noe valg. Vi ville at pengene som vi hadde til oppussing skulle strekke seg så langt som bare mulig. Alt skulle gjøres grundig, og med byggmateriel av god kvalitet. Det føler jeg at vi har oppnådd. Det var ikke lett, men det var heller ikke vanskelig. Vi koste oss med arbeidet, og jobbet utrolig godt sammen. Det var ikke en eneste krangel (om oppussing). Det var litt utfordrende å ha en så liten baby mens vi pusset opp, men det gikk overraskende bra. 

Gjesterommet før og etter

 • 09.05.2016, 08:00
Det bittelille gjesterommet har vært pusset opp for noen uker nå. Rommet var en gang i tiden et lite barnerom, og det var dette rommet som vi opprinnelig skulle pusse opp til lille James. Han fikk til slutt et større rom. Det er utrolig deilig å ha et gjesterom, da John sin familie bor på Sørlandet, så vi ble ekstra glade da vi (så vidt) fikk plass til en dobbeltseng og sengegavl i rommet. Kanskje ikke den mest praktiske løsningen, men jeg fikk en aldri så liten hotel følelse fra å utnytte en så liten plass maksimalt. 

Her er 'før' bildet av rommet:

Vi har malt veggene med Jotun Balans i matt klassisk hvit, og listene i Jotun listemaling i halvblank klassisk hvit. Taket har vi malt med Jotun takmaling i klassisk hvit. Gulvet har vi slipt selv, og etterbehandlet med hvitolje (Trestjerners Hvit Gulvolje) og lakk (Trestjerners Silkematt). Den praktiske og morsomme vegglampen er fra Nothern Lighting og den heter Sunday. Taklampen, sengegavlen, putene og sengen er fra IKEA. Det eneste som mangler nå er en minimalistisk rullegardin i hvit og hodeputer, som jeg glemte å pakke ut av de utallige IKEA posene som ligger i garasjen, klar til å style James sitt nye rom. 

Dette rommet var en test, for å føle på hvordan det var å begynne å pusse opp i andre etasje, og det gikk overraskende fort. Tenk, en dag så kommer interiør-innleggene mine til å handle kun om styling og koseprosjekter! Det klør i fingrene til å gjøre ting ekstra fint, som for eksempel å legge marokkanske fliser i inngangen og gjøre hagen ekstra fin. Jeg trives veldig med å finne gode løsninger til det lille huset vårt, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Flere "før-og-etter" innlegg er på gang! Følg gjerne med :)
 

James sitt nye rom

 • 06.05.2016, 20:42


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hele i går ble brukt til å pusse opp det som skal bli rommet til James. Gulvet skal slipes i morgen, og så skal det styles! Jeg gleder meg. :) Dere har ønsket flere bilder som viser litt av livet som det er akkurat nå, så her et ordentlig hverdagsbilde. Det kommer til å bli veldig fint til slutt! 


Rommet skal bli både fargerikt og nøytralt samtidig. Vi ønsker at James skal ha masse plass til å leke, så jeg har planlagt flere 'soner' i rommet. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å male rommene i andre etasje i mørke, lune farger, men til slutt så valgte jeg crispy matt hvit. Huset får sol fra tre kanter gjennom dagen, og føles lyst og lett ut. Det ble bare ikke riktig å gjøre rommene mørke. Den dagen jeg eier et herskapelig hjem skal jeg kle det i vakre lune farger. Vårt lille enderekkehus, på en halvøy utenfor byen, kler hvite vegger. 

Interior Monday - Shadows

 • 25.04.2016, 08:00


Jeg har bestemt meg for å bytte interiør innleggene til mandager. :)

Interiør innleggene er noen av de mest populære her på bloggen, og det synes jeg er fint. Vi har fått en deadline på oppussing av de to ekstra soverommene oppe, da vi får besøk av 5 familiemedlemmer fra Sørlandet 14. mai. Det er mye som må på plass i andre etasje i de neste ukene. Det kommer heldigvis en håndverker og hjelper til neste uke, og det gledes. For dere som er nye lesere på bloggen, så bor vi i et enderekkehus på Nesodden, som vi flyttet inn til i Juli i fjor. Huset var et oppussingsobjekt, og vi har gjort det meste av oppussingen selv. 

Endringene som vi har gjort er mest skjønnhetsprosjekter da huset er i god stand. De store kostnadene enn så lenge har vært knyttet til oppgradering av elektrisitet, og et helt nytt kjøkken. Når vi er ferdig med soverommene kommer et veldig stort prosjekt: vi skal lage et helt nytt baderom i første etasje. Heldigvis så stresser vi ikke med det. Jo lengre vi bor i huset, jo mer vi forstår hva vi har behov for. Derfor har vi for eksempel gitt James et mye større rom enn det rommet vi først trodde skulle bli hans første ordentlige soverom. Han blir bare større og større, og det er mer langsiktig og logisk at han får et ordentlig gutterom allerede nå. 

Jeg har tenkt å lage et innlegg med "før og etter" bilder for hvert rom, men det blir ikke akkurat ennå. Jeg er en perfeksjonist, og vil at huset skal vært helt ferdig før jeg gjør det. Da blir det mest stas å se tilbake. 

Mine beste interiør innlegg

 • 18.04.2016, 19:20


Det har vært flere runder med sykdom her i huset, så det har vært umulig å ta bilder de siste dagene. Her derfor er en liten oppsummering av mine beste interiør innlegg. Snart skal jeg vise frem hvordan det står til i andre etasje.

DETALJER // DEN VAKRE COROKIA PLANTEN - les hele innlegget her

 

KJØKKENET - les hele innlegget her

 

DILLA PÅ ROSA DETALJER - les hele innlegget her

 

LILJER OG ANDRE DETALJER - les hele innlegget her

 

LYSET SOM LEKER I STUEN - les hele innlegget her

 

HUSET OM VINTEREN - les hele innlegget her

 

MITT ENESTE BILDE AV SOFAEN - les hele innlegget her

 SPISEBORDET OG EN STUE FULLT AV PLANTER - les hele innlegget her

 

SINNERLIG DAYBED - les hele innlegget her

 

MAZE LAMPEN - les hele innlegget her

Jeg håper at dere liker bildene! God klem fra meg. 

Bilder fra et familiehjem

 • 17.04.2016, 13:15
Nelliker, nybakte kanelboller og årets første grillmat. Ikke verst for en helt vanlig helg i April. 

Interior Sunday

 • 10.04.2016, 19:56


Her en liten bildeoppsummering av interiør-innleggene mine i mars

Forrige måned fløy forbi, og vi er snart halvveis gjennom April. Jeg prøver å legge ut oppsummerings-innlegget mitt når måneden begynner, men det gikk ikke denne gangen. Bedre sent enn aldri! I mars spiste jeg påskeegg fra Kaffebrenneriet, tolk bilder av inngangen i vårlys, og forelsket meg i en silkepute. Det skjer mye i andre etasje nå. Barnerommet har blitt forvandlet til et koselig lite gjesterom med en dobbeltseng og sengegavl, og vi har begynt å pusse opp det soverommet som skal bli James sitt nye rom. Det er mer fornuftig at det minste rommet blir til et gjesterom, da James har så mange ting! Jeg gleder meg til å lage et skikkelig gutterom til han, siden han aldri fikk et ordentlig babyrom. Hovedsoverommet tar vi om sommeren. Jeg skal selvfølgelig dokumentere alt, så det er bare å følge med. Det kommer til å bli så fint!

Inngangen

 • 25.03.2016, 10:28


Beklager at jeg har vært borte de siste dagene - kroppen sa stopp. Jeg har lagt meg klokken 19 hver kveld helt utmattet, og har klart å vrikke ankelen på toppen av det, så da ble det litt stopp på oppdateringer her på bloggen. Sånn er det bare noen ganger. Jeg skriver dette innlegget fra Sørlandet, da vi skal tilbringe de siste dagene i påskeferien her. Her er noen bilder fra i går, tatt av inngangen som endelig er ferdig nå. Jeg kommer til å ta flere bilder i bedre lys når jeg er tilbake på Nesodden. Det har blitt så lyst og fint!

Jeg kommer snart tilbake med flere bilder. Først skal vi en tur til Dyreparken! God påske.

Slik så inngangen ut når vi bare hadde malt gulvet

Slik sa inngangen ut før Jul

Mornings with this one

 • 14.03.2016, 15:33


Det har endt opp med at James har tatt over silkeputen min fra Mellymoon, som jeg har skrevet om tidligere. Han elsker følelsen av den kalde silken mot kinnet, og han har rett og slett begynt å sove med den hver kveld. Det forstår jeg godt. Derfor ble jeg ekstra glad når jeg fant denne nydelig utgaven i blå print - også i 100% Charmeuse Mulberry Silke. Så utrolig delikat, og nydelig. Nå har vi to silkeputer, og begge våkner fornøyd.

PS: Genseren til James er fra Lindex  ♥

Det er tre uker til påske

 • 04.03.2016, 07:24


Den første uken i Mars er snart over, og det betyr at det er 3 uker til påske

Torsdag 24. mars er Skjærtorsdag, fredag 25. mars er Langfredag og mandag 28. mars er Andre Påskedag i år. Hvis dere som jobber tar fri 21-23. mars, får dere totalt 10 dager med påskeferie. Bare en liten påminnelse hvis dere ikke har planlagt fridagene deres ennå! :)

Har dere sett noe vakrere enn de håndlagde påskeeggene som jeg kjøpte på Kaffebrenneriet? De er nesten for vakre til å spise. Det blir minimalt med påskepynt hjemme hos oss, men disse eggene kunne jeg ikke la være å kjøpe. James og jeg har spist et "smaksprøve-egg" og er begge enige over at håndlagde egg smaker aller best.

Farvel Februar

 • 01.03.2016, 15:23


I februar måned fant jeg Sinnerlig dagsengen gjemt i garasjen til våres terraseprosjekt i sommer. Det var gøy! Nå står den midlertidig i stuen, og jeg har fått bra respons på dette. Ellers har jeg pyntet stuen med tropiske blomster i rosa toner.

Min store plan til påsken er å begynne på barnerommet. Dette skal fungere som en "test" før vi starter på det store soverommet og gjesterommet. Disse to rommene krever litt mer planlegging, da vi skal rive en vegg for å gjøre plass til et stort garderobeskap.

Interior Sunday - Pink Tropical Crush

 • 28.02.2016, 17:40


Pantone pekte ut fargene Rose Quartz og Serenity som "Color(s) of the Year", og nå ser jeg plutselig rosa og lyseblått over alt.

Jeg er ikke helt klar til å male veggene hverken lyseblått eller rosa, men jeg har fått øynene opp for rosa blomster, helst tropiske. De vakre blomstene på spisebordet heter Medinilla 'Dolce Vita', og de kjøpte jeg på Plantasjen. Jeg har plantet dem inn i vasen, slik at de varer lenge. De andre rosa blomstene ved dagsengen kjøpte jeg på Rema en dag spontant, og de har vart i flere uker nå. Disse er også plantet i vasen. Jeg er spent på hvor lenge Medinilla blomsten kommer til å vare, siden de er tropiske blomster som ikke er glad i kulde, og John bruker skyvedørene foran spisebordet hele tiden. Jeg grøsser hver gang, men jeg kan vel ikke nekte han å bruke dørene på grunn av blomstene mine. Eller kan jeg?

My Kind of Porn

 • 16.02.2016, 07:09


Denne boken fikk John til Valentines, og den var en så vellykket gave at jeg har bestemt meg for å dele den her på bloggen med dere. Cabin Porn er en fantastisk samling inspirasjonsbilder og tekster om hytter, og boken er den perfekte gave til de fleste som drømmer om å bygge, kjøpe eller innrede sin egen hytte. En god mannegave, med andre ord, som jeg anbefaler dere å lagre i huskemappen til neste gangen dere klør dere i hodet over en gave til det motsatte kjønn.

Kapittelet som appelerte til meg aller mest var den som beskrev hvordan man bygger egen sauna. Yes please!

Boken kan kjøpes på Amazon

Interior Sunday: Sinnerlig Daybed

 • 14.02.2016, 09:16


Jeg gleder meg alltid til søndager og interiør-innleggene her!

Jeg har skrevet at jeg ønsker å bytte ut marmorbordet med noe annet etter hvert, og dette er en midlertidig løsning. John kjøpte dagsengen fra Sinnerlig kolleksjonen til IKEA mens jeg var i Stockholm, og lagret den i garasjen. Det var veldig gøy å finne den der inne mens jeg hentet ved! Sinnerlig kolleksjonen er designet av Ilse Crawford, og jeg har siklet over flere ting i kolleksjonen siden den lanserte. Vi skal bygge om terrassen i hagen til sommeren, og dagsengen skal egentlig stå utenfor, men jeg ønsket å se hvordan stuen så ut med en sittegruppe under Maze lampen, så jeg har flyttet den inn for en liten stund. Er den ikke vakker? Dagsengen tåler ikke vann, så jeg skal bestille en spesialsydd regnbeskyttelse til den. Den blir også skjermet med et lite tak. Fint ute og fint inne.

Farvel Januar

 • 02.02.2016, 19:53


Her er min månedlig bilde-oppsummering av huset.  ♥ Det har vært en utrolig koselig periode: kaldt ute og lunt inne. Jeg har sittet mye i sofaen på kveldene med rødvin og Kindle'n. Marmorbordet har blitt brukt som arbeidsplass. Jeg begynner å få en klar idé over hvordan inngangen skal se ut til slutt nå. Den er nesten helt klar, utenom noen møbler og pynt.

Relaterte innlegg:

FARVEL DESEMBER

FARVEL NOVEMBER

FARVEL OKTOBER

Interior Sunday: Home Office

 • 31.01.2016, 17:28


Hvor jeg sitter og jobber hjemme varierer fra dag til dag, men jeg sitter alltid på Move stolen min fra Varier. Jeg klarer rett og slett ikke å sitte i en 'normal' stol mens jeg jobber lenger. Jeg merker fort at kroppen ikke er skapt for å sitte stille over lengre perioder. Filosofien bak Move stolen er basert på denne tankegangen.

Kroppen låser seg når man sitter i en fast stilling. Jeg merker det spesielt når jeg jobber i dyp konsentrasjon. Man blir sliten og tung i kroppen av det. Jeg fikk også mye vondt i ryggen og migrene før. En annen fordel med en Move er at man brenner 150 kalorier per time, i forhold til cirka 96 kalorier på en vanlig kontorstol. Dette utgjør en større forskjell enn man tror: A sitte på en Move i en gjennomsnittlig arbeidsdag er det samme som å løpe cirka 15km; man brenner omtrent 1350 kalorier.

Move stolen har blitt oppdatert utseendemessig, og den tidligere utgaven er nå tilgjengelig i nettbutikken til Varier, med 15% rabatt hvis du bruker koden MINUS15 i kassen. Jeg har den tidligere utgaven (i bildet) og synes at det er kjempefin.

PS: Et lite tips: det er helt normalt at ryggen og kjernemuskulaturen verker litt når man bytter fra en vanlig kontorstol til en bevegelig stol fra Varier. Jeg har til og med fått tilbakemeldinger om at det verker i armene de første ukene. Dette er fordi kroppen ikke er vant til å sitte i en aktiv sittestilling, og man aktiverer muskler som ikke har blitt brukt før. Dette går over, men det tar tid. Det er anbefalt å veksle mellom din normale kontorstol og en Varier stol i begynnelsen.

Jeg jobber for Varier Furniture, men jeg får ikke betalt for å skrive dette innlegget.

Kjøkkenet fra en annen vinkel

 • 28.01.2016, 09:57


Dette bildet ble tatt i går kveld. Jeg hadde nettopp begynt å skrive dette innlegget, før jeg bestemte meg for å sjekke på James, som sov i andre etasje. Jeg la hodet ned på puten i to sekunder, og våknet 10 timer senere. Nå er det bare å gjøre alle de tingene som jeg prøver å rekke etter James har lagt seg! Det blir en travel morgen. :)

Her spiser vi

 • 26.01.2016, 19:22


Jeg har planer om å  bytte ut marmorbordet i stuen med noe annet etter hvert, med akkurat dette spisebordet kommer til å bli. Bordet er fra det italienske merket Calligaris, og lampen er fra Northern Lighting.

Interior Sunday: My Winter Home

 • 24.01.2016, 22:24


Vinter ser så vakkert ut fra vinduene her på Nesodden.

Det å være borte fra huset har gjort meg ekstra hjemmekjær. Hele helgen har jeg sittet på forskjellige sitteplasser i huset og bare stirret ut av vinduene. Det er rart å tenke at for under et år siden så slet John og meg med å komme oss på boligmarkedet. Jeg hadde brukt mesteparten av studietiden i utlandet, og John jobbet som kreativ frilanser. Vi hadde ikke etablert oss. Rettere sagt: vi hadde ikke en, eller to, mindre Oslo leiligheter å tjene rått på, grunnet prisstigning. Å etablere seg var nok noe av det siste vi ville gjøre før den tid heller, på grunn av forpliktelsene. Et boligmarked i notorisk vekst var ikke spesielt heldig for oss som trengte litt plass å vokse i. Vi hadde blitt en familie, og trengte et familiehjem. Jeg lyttet til kun en person gjennom hele boligkjøpsprosessen, og det var min far. Han var bekymret for at mine storslagne ønsker kom til å ende i verditap. Han hadde nok rett. Det var han som tipset meg om det deilige lille enderekkehuset som vi endte opp med, i et område vi ikke engang søkte bolig i, fordi vi trodde at vi ikke hadde råd. Det er vi så glade for nå.

Jeg synes at det er viktig å poengtere at dette huset, som den ser ut nå, ikke bare falt i fanget mitt. Bruker man bare litt tid på Facebook eller Instagram er det lett å føle seg utilstrekkelig. Alt for mange ganger har jeg tenkt til meg selv: 'shit, hun/han må være dødsrik', eller 'jeg lurer på hvor mye penger de har brukt på det kjøkkenet der'. A kaste flere millioner i et oppussingsprosjekt har aldri vært en option for oss, og jeg håper at dette stemmer for de fleste av oss? Man kommer seg langt med en gjennomtenkt plan, litt smak og Youtube (her kan man lære hvordan man sparkler vegger, sliper gulv, river tapet, osv.). Jeg er glad for at både John og jeg er nesten autistisk nøye over hvordan vi pusser opp. Vi bruker heller 2 ekstra uker, minus 3 kilo fra stress, og dobbelt så mye arbeid for å få ting perfekt istedenfor å velge en kvikkere eller billigere løsning. Det er en grunn for at vi ennå ikke er ferdig med hele huset ennå. Vi prøver alltid å velge kvalitet, og prøver å gjøre det meste selv. Jeg har tullet til John at jeg burde kanskje ha blitt håndverker, for jeg er slettes ikke verst! Det er en annen måte å være kreativ på. John og jeg har våres uenigheter, men vi er et superbra team når det gjelder prosjekter. Jobber vi sammen på noe, så blir det som regel bra. Han har vært en fantastisk support, og min største kritiker, når det gjelder for eksempel bloggen min. Vi har aldri kranglet over oppussingsprosjekter. Vi jobber målrettet sammen, og det er jeg takknemlig for.

I dag var en av de dagene hvor jeg var minnet over hvor heldig jeg er. Jeg føler meg dødsheldig! Jeg husker fortsatt alle visningene vi var på, og kampen mot boligpriser som hadde vokst ut av proporsjon. Jeg hadde aldri forestilt meg dette huset her. Det ble bedre enn jeg turte å ønske for.

Farvel Desember

 • 04.01.2016, 19:21


Er det ikke typisk at hele familien fikk omgangssyke når jeg endelig hadde tid til å kose meg med bloggen? Her er i hvert fall min månedlig bilde-oppsummering av huset. Slik så det ut hjemme hos meg i Desember. Jeg har allerede flere interiørprosjekter som jeg ønsker å starte, så fort som jeg får samlet tankene litt.

Januar og Februar blir "reisemåneder" for meg pga jobben. Jeg skal til Køln for en uke i midten av Januar, og Stockholm for nesten en uke i Februar. Stakkars lille gutten min, og stakkars John, som må passe på James alene. Slik er det jo for alle som jeg jobber med som har barn, men jeg merker at det føles ekstra vanskelig med reising for meg akkurat nå som James er stor nok til å merke at jeg er borte, men ikke stor nok til å forstå hvorfor. Det blir nok Facetime samtaler fra hotellet hver kveld. :)

Kobberstjerner

 • 15.12.2015, 20:51


Disse julestjernene i kobber er så vakre... angrer ikke et sekund på at jeg bestilte dem! Jeg vet at jeg kommer til å få mye glede av dem i flere år fremover.

Jeg fant dem her.

Innlegget inneholder affiliate lenker

Interior Sunday: Mid December

 • 13.12.2015, 17:41


Jeg er helt klar over at jeg tar alt for mange bilder i akkurat dette hjørnet av det lille huset vårt! Inngangen er snart ferdig nå, og vi har begynt med noen småting i andre etasje. Nede i stuen har jeg endelig fått tid til å gjøre det jeg ønsket aller mest å gjøre de første månedene etter vi tok over huset: ha tid til å pynte og endre på smådetaljer. Luksus.

Jeg bestilte de vakre glasskulene med porselendyr her og her

Innlegget inneholder affiliate lenker

Litt mer Jul

 • 10.12.2015, 08:00


Nå er den siste julepynten i hus! Jeg har en stor eske med pynt som jeg har samlet på de siste årene, så jeg trenger aldri å kjøpe alt for mye. I år hadde jeg såpass mye at jeg bare kjøpte noen få ting som jeg virkelig falt for. Det ble stjerner i kobber til stuevinduene og noen andre småting.

Innlegget inneholder affiliate lenker

Interior Sunday

 • 06.12.2015, 18:51


Vi har ikke mange overflater til å sette julepynt på i dette huset. Derfor har jeg bestemt meg for å henge pynt fra Maze lampen, som henger over marmorbordet.

Jeg bestilte de vakre glasskulene med porselendyr her og her

Innlegget inneholder affiliate lenker

Jul i stuen

 • 01.12.2015, 09:00


Første dagen i desember betyr jul i stuen. :)

Farvel November

 • 01.12.2015, 08:00


I November har jeg kjøpt en Corokia plante, montert taklampen Maze fra Northern Lighting over marmorbordet, og pusset opp inngangen. Ukene flyr forbi i rekordfart, og snart er det jul. De store interiør prosjektene får vente til Januar.

Framgangsrapport II: Inngangen

 • 30.11.2015, 08:21


Nope, vi er fortsatt ikke ferdige med inngangen. Noen vegger mangler noen lag med maling, hele trappen må slipes og males, og kommoden i inngangen må males den også. Jeg har heller ikke vasket hverken speil er gulv, så hele inngangen er dekket i oppussingstøv. Ting går videre, men i sneglefart. :)

 

Interior Sunday - New ceiling lamp

 • 29.11.2015, 16:24


James har hatt høy feber siden tirsdag. Han var på bedringens vei på fredag kveld, som var første natt uten feber... og så kom feberen tilbake i full sving lørdag kveld. Det kan hende at vi pushet han litt for hardt med en tur til Oslo og IKEA på lørdagen, og dette har jeg angret på siden. Han virket så frisk og rask, og han kommer seg vanligvis fort etter at han har vært syk. Det er vanskelig å se James så dårlig som han har vært. Jeg får så vondt i hjertet av det, det er så uvant.

Resten av helgen har gått fort, og de voksne i hus er slitne. Jeg har nesten ikke gjort noe annet enn å passe på James, men vi har klart å gjøre en ting her i huset, og det var å montere Maze lampen fra Northern Lighting over marmorbordet. De har sluttet å produsere akkurat denne lampen, men den finnes fortsatt i noen interiørbutikker (som for eksempel her). Det gjør meg ingenting at taklampen ikke finnes i Northern Lighting sin nåværende kolleksjon. Jeg føler på en måte at jeg har valgt noe unikt som ikke alle kommer til å ha fremover, og den tanken liker jeg.

Jeg har også bestilt julepynt som jeg skal henge fra lampen med fiskesnor. Jeg tror (håper) at det kommer til å se magisk ut. Men, det viktigste nå er at lille James blir bedre.

Ups! Er det fredag?!

 • 13.11.2015, 15:59


Hei og hopp, og beklager at det har vært så stille fra meg! Jeg begynte uken i en sjarmerende by i Polen: Poznan. Det var en kjapp liten jobbtur for å sjekke ut fabrikken som produserer stolene til Varier, og jeg ble bittelitt tatt av hele opplevelsen. Jeg forventet ikke at Poznan skulle være en så fin by. Men den byen var fin, altså. Jeg gikk rundt storøyd.

Resten av uken har jeg måttet skrive mye. Det gir mindre krefter til overs til dette lille hjørnet av livet mitt. Jeg skvatt faktisk litt, da jeg sjekket kalenderen, og leste ordet "Fredag" under dagens dato.

Skapet med det rare i

 • 09.11.2015, 09:00


Jeg er veldig glad i a samle på mye rart. Derfor bestemte John seg for å kjøpe et klassisk vitrineskap til kjøkkenet. Nå har jeg alltid et sted til å utstille alt det rare jeg tar med meg hjem fra loppemarkeder, bruktbutikker, salg på Glasmagasinet, osv.

__________________

No matter how much I try to keep things chic and minimal at home, I love to take home strange things that I find in flea markets, vintage stores, sales in department stores, etc. This is why John decided to install this cabinet in our kitchen. Now I can finally go all in on my vase obsession! This is probably why John is planning a shelving system on the second floor...

Framgangsrapport: Inngangen

 • 04.11.2015, 08:39


Ikke alle rom i huset er like bildevennlige! I inngangen er det fortsatt mye furupanel som må grunnes, og males over.  Rammen til speilet som dere ser i det første bildet skal males glossy hvitt. Gulvet tok utrolig lang tid, da vi fyllte inn hver eneste sprekk i gulvet med Tec-7. Det anbefales ikke. De innebygde skapene på veggen skal vi beholde for nå. Skapene skal males samme farge som veggen: Klassisk Hvit (matt) fra Jotun. Vi gjorde dette i kjøkkenet, og det er ganske stas hvordan skapene nesten "forsvinner" når alt er malt i samme farge. Det blir mye mer helhetlig, og moderne, synes nå jeg. Og så er det trappen... Vi har revet av teppet som var limt på, sparklet inn alle spikerhull, og nå er den faktisk helt klar til å males. Det hele krever litt innsats fra vår side, bare. Det er nok derfor ting går litt treigt akkurat nå. Jeg gleder meg så utrolig mye til det endelige resultatet.

Not all rooms in our house are as photogenic as the living room and kitchen! Here is a little progress report on our entrance. The floor took ages to fix as we filled in all cracks in the floor with filler before we painted it glossy white. I've decided to keep the built in closets for now, although I've toyed with the idea of replacing them. They're kind of charming. We were really pleased with how the kitchen turned out after we painted the original closets with the exact same matte paint as the walls, because they suddenly "disappeared" into the walls. We're going to go for the same look in the hallway. It will give the space a more modern, pulled-together feel. The mirror will also get an upgrade. I've bought white high-gloss furniture paint for the frame. It needs a good clean as well, I am aware. ;) Then there's the stairs. We removed the carpet on it and it is basically ready to be painted. We just know that it's going to be quite a huge job so we're kind of procrastinating on it. I know that the final look is going to be great, and we need to move forward. Let's see how things develop!

Farvel Oktober

 • 03.11.2015, 09:00


I går la jeg ut en liten samling interiørbilder fra Oktober på Instagram, og det syntes jeg var litt stas. Det er gøy å se tilbake. Dette skal jeg prøve å gjøre hver måned, også her på bloggen! Denne måneden gleder jeg meg til å forberede til jul... og kanskje male ferdig inngangen?

Jeg har laget en hashtag til bilder av hjemmet mitt på Insta. Hvis du ønsker å kun se interiørbilder, følg gjerne #ingridholmhome

En fin inneplante: Corokia

 • 02.11.2015, 08:00


Dagens interiørtips er den delikate Corokia planten. Jeg er nok over snittet glad i inneplanter, og akkurat Corokia planten passer perfekt til den luftige stuen vår. John og jeg er begge enige om at vi ikke ønsker å stappe stuen med alt for mange møbler. Det å ha god plass er ekstra luksus for oss, siden vi kom fra en mindre leilighet i byen.

Lysestaken er fra By Lassen og den sorte potten er fra HAY

Bokanbefaling: Monochrome Home

 • 28.10.2015, 19:46


Jeg har skrevet i et tidligere innlegg at jeg får mye inspirasjon av hjemmet (og bloggen) til Elisabeth Heier. Hun anbefalte denne boken i et innlegg, og nå anbefaler jeg den videre. Boken er stappet med inspirasjon til et hjem i sort, hvitt og gråtoner. Monochrome Home beviser at det å velge et monokromt hjem ikke nødvendigvis må være kjedelig eller kaldt.

// I've mentioned in an earlier entry that I find a lot of inspiration in the home (and blog) og Elisabeth Heier. She recommended this book, and now I am recommending it as well. The book Monochrome Home proves that having a home in black, white, and all the gray tones in between doesn't have to be either boring or cold. 

Have you seen my kitchen?

 • 06.10.2015, 22:06


Remember how I wrote about my kitchen plans here? Well this is how our kitchen has turned out so far. We wanted it simple and uncluttered. On the other side (where I am standing to take the pictures) there is a fridge-freezer and a big pantry, so we have more than enough space. The kitchen is from Epoq, coffee machine and grinder is from Wilfa, the black flower pot is from HAY and the beautiful chair in the corner is from Varier Furniture (my work). Did I miss anything?

_________________________________________________

Husker dere hvordan jeg skrev om mine kjøkkenplaner for en stund siden? Her er det endelige resultatet! Vi ønsket et enkelt og minimalistisk kjøkken uten overskap. Det er et stort innebygd skap hvor jeg står og tar bilder, så vi har mer enn nok plass. Selve kjøkkenet i sort eik er fra Epoq, kaffetrakteren og kaffekvern er fra Wilfa, blomsterpotten er fra HAY og den nydelige stolen er fra Varier Furniture. Jeg trodde at det var stuen som kom til å bli mitt favorittområde i huset, men det er uten tvil kjøkkenet. Det er så hyggelig å sitte i Kokon club stolen med en kopp te, mens lille James løper rundt, og John kokkelerer.

#etfintvindu

 • 05.10.2015, 20:26


Reklame

My living room windows, and a contest for my lovely readers based in Norway:

Vis oss et fint vindu og vinn en herlig avslappende tur til det japanskinspirerte spahotellet Yasuragi i Stockholm. Mer info finner dere på min Instagram

Interior Sunday

 • 04.10.2015, 13:42


The leaves outside our home are turning golden, and I can watch the lights dancing around inside of our home for hours.

Hello Beautiful

 • 25.09.2015, 09:22


Good morning! I just had to post this little ode to this beautiful little camera. The shot was taken by another similar Olympus camera, naturellement!

My weekend kitchen

 • 14.09.2015, 09:00


Here is a little peek into my kitchen, and my weekend. We spent our Saturday picking blueberries in the forest and on Sunday we made waffles with our freshly picked berries. For our kitchen we chose a whole wall of white french tiles, a wooden counter and black oak kitchen cabinets. We're very happy with this so far.

Her er en liten titt inn til kjøkkenet vårt. Helgen har vært rolig og koselig. Vi brukte lørdagen til å plukke blåbær i skogen og lørdagen koste vi oss hjemme med rømmevafler. Som dere ser så ble det franske fliser og svarte eikefronter i kjøkkenet. Vi er superfornøyde, og jeg gleder meg til å dele flere bilder.  

The Sofa Area

 • 07.09.2015, 21:29


I've been posting a million interior posts lately because... life has been crazy.

I've had a huge event at work (Designers Saturday), and well, there haven't been enough hours in the day. I haven't shown this corner of the living room just yet, so here it is! This is where we sit and watch the television. Since I took this shot a few days ago I managed to snag a gorgeous new chair from Varier. Can't wait to share it! I also have a bunch of new autumn outfits that I want to show off. Keep in touch, and I will update soon. xx

Pssst: I shared my new chair from Varier and the kitchen on snapchat (ingridho_lm). Catch it  before it disappears!

Copper table lamp

 • 07.09.2015, 19:10


Last week my friend Emilie and I were picking up some interior styling for an event this weekend and she went crazy bananas for some copper decorations. This reminded me that I still haven't shared this copper table lamp that I bought from Ellos over the summer. Isn't it lovely?

Copper table lamp from Ellos here, Acqua di Gioia Jasmine perfume & black plant pot with saucer from HAY here.

Innlegget inneholder affiliate lenker

My favourite corner

 • 31.08.2015, 19:04


This area of the living room has become my absolute favourite corner of the house. It is here that I sit and use the computer, with a view to the tv area, our kitchen and our dining table.

The standing lamp in the background is from Northern Lighting and is called Snowball. The copper candle holder is from By:Lassen. The blue and white porcelain vase is from Mester Grønn. The bench is from Ellos - you can buy it here. The chairs are from Vitra, the carpet is from Linie Design (Cover carpet) and the round mirror is from IKEA.

 

Interior Update

 • 31.08.2015, 09:00


So this is how things are looking at home at the moment. We still need to hang up art and mirrors, and we are missing the main coffee table, but otherwise our house is starting to look like a home. The entrance hallway is starting to form now as well, although we still have a lot to do in there. From now on we are taking things slow and enjoying every project. <3

Week 4: half a living room

 • 03.08.2015, 22:30


We now have a sparsely furnished half-living-room! The dining area and kitchen area are cordoned off with plastic sheets. It is week five already, but renovations have stopped while we get back into our work routines. There are still wood shavings on the floor from the kitchen and entrance, and I am still waiting on furniture that I ordered months ago. Newly purchased lamps and a table are sitting unopened in packages in the garage. I am incredibly impatient, but as we've moved furniture in, I've realised it is going to be a while before things settle. I might as well enjoy the process.

 

Thrifted treasures

 • 25.07.2015, 16:08


It's raining today so I thought I would share the goodies that I picked up in thrift stores here in the South for next to nothing. Our kitchen will be full of these treasures. Now I can finally serve coffee and cake to my visitors in proper porcelain! ♥

Week Three

 • 21.07.2015, 17:57


With some expert help we've torn down part of the wall that goes into the kitchen. The pinewood floors have also been sanded down and oiled with a white toned oil (not by us, thankfully). The finishing touch was to lacquer the floor with a matte lacquer (silky matte lacquer). The electricians come tomorrow, and then we head straight to the South! I am so excited to be with Johns family by the sea and just relax for a little while before work starts up again. James is starting nursery school (barnehage) for the first time in August! Things are finally settling.

I am packing down my clothes and make-up and can't wait to get out of these scrappy renovation clothes! I've worn minimal make-up these past weeks while testing my Aquaderma products that I wrote about here. What a change! My skin feels glowy and supple.

Progress Report - Week 2

 • 17.07.2015, 21:25


Restoring an old house is one hell of a job, but we're starting to realise why people find it so rewarding. Our house is still a shell, but little by little it is becoming more beautiful. In the second picture you get a glance into our entrance hallway, with stairs that lead up to the second floor. Our first priority is the living room. The kitchen will be built in the end of August (luckily not by us). Third in line comes the entrance.

The roses in the pictures are from our own garden, and the bench is from Ellos (here)

 

*Dette innlegget inneholder affiliate lenker.

Progress Report

 • 04.07.2015, 16:45


 

 

Here is a little progress report from our new home. Layers of wallpaper are being scraped away while we take turns watching baby James play in the garden. ♥

 

Follow my blog with Bloglovin

Project: House Renovation

 • 03.07.2015, 08:19


 

 

 

 

 

Here we go!

And suddenly we became house owners. We moved in a couple of days ago, and we have started renovating the living room. The plan is to "live" upstairs and renovate downstairs. I promised that I would update you all on our progress, so here is our first project. PART 1: Remove wallpaper, paint walls and ceiling classic white. PART 2: Remove the carpet and bring the original wooden floors backs to their glory days by sanding them down and applying new lacquer. Here we are going classic all the way, and trying not to follow too many trends. 

 

Follow my blog with Bloglovin

Interior Planning

 • 28.06.2015, 21:04


 

 

 

It has been quiet from me because I am packing up the Oslo apartment. I'm glad that we bought a house, because I definitely do not want to do this again for a very long time! We take over the house on the first of July, and after some wallpaper-removing and painting we will be moving in! I promised that I would share both the renovations and interior decorating so here is a little moodboard that I have been working on. I have really thought through the interior of this house instead of making a "beautiful mess". I even made a color palette for the first time ever, so that the furniture, paint and textiles match with each other.  The house might not look anything like this in the end, but my ideas are starting to fall into and a strategic plan is forming in my mind.

 

 

Need some help getting started with renovations and re-decorating? Here are some simple tips:

1. Look at the furniture that you already have (and love). These will form the basis of your interiors. 

2. Come up with a color palette for your home (in my case: my living room). I decided to go for NEUTRUALS: black, classic white, smoke gray, golden brown and then I added white marble as there are a few marble elements that tie the different areas of the living room together. Marble is a neutral right?!

3. Figure out if you are a minimalist or a maximalist. I am unfortunately a bit of both. I try to be strict and only keep/display the things that I love. The problem is that I love so many different things!

3. Take one room at a time. We are renovating the kitchen and bathroom downstairs as well. I can't even bother to think about this until the living area is renovated.

4. Figure out a theme for your home. I decided that I want an interior that is timeless, so my biggest theme is "classic". My boyfriend John's love for modern furniture has rubbed off on me the past years that we have been together, so there will definitely be a strong modern influence. John's love of color has NOT rubbed off on me though, so we are sticking to very neutral palette, with just the minimum of  "color pops" to catch the eye. 

5. PLAN! I sketched my home using the free program Room Sketcher. There are other fancier apps/programs available, but this program is relatively easy to use, and free!

 

 

Follow my blog with Bloglovin

Step by Step Flower Arranging

 • 06.03.2015, 19:40


 

 

 

 

 

 

All you need is tape. It's as easy as that!

Have you ever wondered how florists arrange their flowers so perfectly in a vase? I found this clever little hack on Pinterest a few days ago and it works amazingly. I am going to use this trick from now on to perfect my flower arranging skills. 

Har dere noen gang lurt på hvordan blomsterbutikker lager så gjennomførte blomsterbuketter? Jeg fant dette lille trikset på Pinterest for noen dager siden. Det funker som bare det!

 

January Reads

 • 06.01.2015, 21:31


 

A few days ago I finally picked up a copy of PS: Magazine. I found a very last copy in the dark little bookstore-café hidden in an almost forgotten corner at the top floor of YME Universe.

 

PS: Magazine was started by stylist Pauline Naerholm. Out of all of the people in the tiny fashion industry of Norway that I have been lucky enough to meet, Pauline is the one that I love and fear the most. She is diminuitive, but mighty. Her personality is both endearing and sharp at the same time. I have always loved her styling because it isn't heavily influenced by "the now". I don't give a crap about styling that tries to pinpoint to references that are incredibly "in" and "time-appropriate". This is why I admire Pauline so much. Her styling is timeless and at its best effortless. I love her sass. I was sad when I couldn't be at the launch of her magazine but I just didn't have the time, as much as I tried. Then suddenly, in the middle of the January sales rush, I stood in a dark and almost forgotten little café-bookstore, face-to-face with her magazine. I had managed to negotiate some Ingrid-time away from John and baby James for an hour, although John protested as much as he could as I walked away. After having pored over the publication, I have decided that I am going to purchase every copy that comes out. Because people like Pauline need to be supported. Recommended for those readers that are looking for something more.

http://ps-magasin.no

//

I am lucky to be able to travel a lot for work and my blog and I seem to be in both Stockholm and Copenhagen quite a few times every year. So I bought little Wallpaper* guides to them. These little wonders are joining me next time to help me travel more effectively. I cannot wait to fill them with my very own notes. I also purchased the Oslo and Manila guides so that I can be a tourist in my own cities. I regret not ordering the Düsseldorf guide as I am going to be in Düsseldorf & Cologne in a few weeks time!

Follow my blog with Bloglovin

Copper Elements & Christmas Touches

 • 13.12.2014, 11:36


 

Mason Jar vase from Rainy Sunday and candle holder from By Lassen

 

 

Advent star from Åhlens (background) and holly in a vase from Søstrene Grene

 

L.I.F.E

 • 29.11.2014, 18:30


 

Sorry for the lack of updates lately, the little one is sick. Some days everything else has to be put on hold to be a mama to James. ♥

Interior - NEW IN: Stokke Steps

 • 10.05.2014, 19:43


Først og fremst så vil jeg bare skrive at dette her med å velge ut fine barneting til heimen ikke er helt lett. Derfor ble jeg ekstra glad når Stokke faktisk hadde TO høystoler som jeg har forelsket meg i - den ikoniske TRIPP TRAPP stolen designet av Peter Opsvik og den nylanserte STEPS stolen. Luksus. Jeg valgte til slutt STEPS stolen. Jeg falt for stolens moderne runde former og det at den matcher Eames stolene mine. Det var litt viktig det. He he. :)

Dette er hvordan det ser ut i spisestuen akkurat nå. Ikke verst for en barnestol, ikke sant?  Stolen kommer med en del til nyfødte. Som TRIPP TRAPP stolen kan STEPS vokse sammen med barnet. Nyfødt delen kan også brukes som vippestol. Genialt. 

 

TRIPP TRAPP stolen er på coveret til et av mine favorittblader denne måneden: NYTT ROM. Det er ikke hver dag man ser en barnestol på coveret av et interiørblad. :) TRIPP TRAPP stolen er designet av Peter Opsvik. Opsvik har designet flere av de mest kjente stolene som produseres av VARIER FURNITURE, der jeg jobber. Hvilken foretrekker du?

 

 

Fint, ikke sant? Jeg er superfornøyd. Jeg gleder meg masse til å vise den "i bruk" når Lille endelig bestemmer seg for å komme til verden. Jeg har begynt å innse at dette kan ta en stund. Baby James kommer når han kommer, og ikke et sekund før.

May 1 - New Beginnings

 • 01.05.2014, 15:28


 

 

 

 

Today is the very first day that my apartment will be my base.

 

John bought me beautiful flowers to mark the occasion: pink hortensias and peonies. Two of my favorite flowers. This is the second time in three years that he has bought me flowers so I think that he is slowly and surely understanding how much we girls appreciate those kind of gestures. My day has been spent tidying like crazy and packing my hospital bag. I'm trying to keep active so that the little one comes sooner rather than later. I've been walking a lot, eating pineapple, vacuuming... basically following every tip to be found on the internet that doesn't sound directly dangerous. Or crazy. Haha. Baby please come soon!

I dag er min første dag med leieligheten som base. John kjøpte meg en nydelig blomsterbukett for å markere dagen: hortensia og peoner. Dette er andre gang på tre år at han har gitt meg blomster så jeg tror han begynner å fortså hvor mye vi jenter verdsetter sånne lille oppmerksomheter en gang i blant. Ellers så har han nok lest ferdig kapitelet i "Snart Pappa" boken hans som beskriver alt som kommer til å skje i fødestuen. Han innrømte til meg for noen dager siden at han er redd for å svime av under fødselen. He he. Myke ord fra en vanligvis sta og uredd mann. Jeg prøver mitt beste å holde meg aktiv, gå opp og ned trapper, støvsuge, spise ananas og følge alle de kjerringrådene som jeg finner på nettet til å sette i gang fødselen som ikke ser direkte farlige ut... eller helt gale. Baby kan bare komme nå synes jeg! Vi er klar for han. :)

New In: Interiør

 • 15.12.2013, 20:26


 

 

 

 

Disse lysestakene fra HAY har jeg ønsket meg lenge! Jeg liker at de er litt feminine og delikate. Bollen med ekornet fant jeg på Nille. Jeg skulle bare innom og kjøpe noen pappkopper til gløgg da jeg fant den. Nå bor vår lille ekorn-venn i stua og og hamstrer julekjeks. Boken er en bursdagspresang til John fra Tony og Elise ♥.  

Jeg håper at alle har hatt en koselig helg! God natt fra Oslo.

MAGNET-IC LOVE

 • 24.11.2013, 12:24


Annonse

 

 

 

NO: Her kommer årets første julegave tips: Instagram magneter fra Stickygram! 9 magneter koster bare $14.99 (med gratis frakt over hele verden). Jeg har bestilt flere "brett" med magneter som jeg sender med julepostkortene mine. Jeg synes det er veldig koselig og litt mer personlig når venner og familie også får en liten fotominne de kan pynte kjøleskapene sine med! Jeg har vært Stickygram fan i flere år nå og har flere magneter fra før av som jeg har satt på John sin hylle med foto-utstyr.

EN: So here comes my very first Christmas present tip: Instagram magnets from Stickygram! 9 magnets (one sheet) cost $14.99 with free shipping worldwide. I've begun to pop a couple of magnets into my christmas postcards as I think its supercozy to send out a little memory that friends and family can put on their fridge. I've been a fan of Stickygram for several years now and also have several magnets from before that I've stuck on Johns photo-shelf. 

 

Stickygram has been kind enough to give a 10% discount to all Stylista readers (yay!). Just remember to enter STYLISTA10 at checkout. WWW.STICKYGRAM.COM

 

Innlegget er skrevet i samarbeid med Stickygram

Home Sweet Us

 • 08.10.2013, 20:27


 

 

 

There has been a lot of talk about moving to a more "grown up" apartment lately, but I have to admit... when that day comes, I will truly miss this little apartment in the center of the city. Our first apartment, with the high roof and the huge terrace. With John it has always been easy. We decided very quickly that we didn't want to be without each other. There was no big moment where we decided to move in together. I had suddenly just lived with him for so long that it was natural. Now we are starting to realize that we want to paint walls, tear things down. He wants a fireplace and I wish for a bathtub. I want to decorate my home and know that it is permanent. I want "real" furniture! When that day comes... I will miss this dollhouse immensely. 

My thinking corner

 • 05.05.2013, 17:33


Both John and I have our own work desks at home, which to me is truly a luxury.Here is my little corner. Unfinished, but nonetheless all mine.

Todays Details: Home on a Friday Night

 • 12.04.2013, 20:23


1. I have a confession to make: I have become terrarium-crazy. More on this later.2. I scored this metal-top table at an antique market in Oslo and polished it back to shiny.3. I love to collect strange surrealist postcards 4. I?m quite digging the NEW ICONS collection from H&M.Happy Weekend to all!!

The Oslo Fjord Book

 • 11.04.2013, 11:54


On Curating Your Own Life

?People often say that this or that person has not yet found himself. But the self is not something one finds, it is something one creates.?  -Thomas SzaszOne thing that I love about living in Oslo (or should I say Europe in general) is spending hours in musty second hand shops looking at bric-a-brac and old books. If you?re lucky enough you can find little notes in these old books. In this one I found a handwritten note from 1975. March 1975. Little more than 38 years ago? and how times have changed. Books don?t look or smell the same anymore. Some books are simply data in a computer now, viewed through a screen. Even printed books look different. They?re almost too shiny, too perfect. Lately I?ve thought a lot about how I do not want to waste my time wishing things were different, as I sometimes do. I come from two worlds. I always feel like half of me is missing something, either way. I know that this sentiment is echoed by many who belong to more than one place. If there?s one thing that I am quite sure of, it is that I want to be the curator of my own life. I want to collect beautiful and nostalgic things. I enjoy it, and as long as it doesn?t bankrupt me, I don?t see anything wrong with it. I am quite certain that this flair for beauty is my filipino side. It must be. Therefore I embrace it.One thing that will change is that I?ve decided to branch out a little more on this blog, and focus on everyday little beautiful things and not just fashion with a capital F. Outfit posts will continue, but I will also share things like this book. I?ve decided at this point, I am more interested in the bigger picture.

A new day

 • 12.08.2012, 11:11


Fall is just around the corner. I always measure my years by autumns - maybe because my birthday month is August. Everything changes but some things stay the same. 

I might be moving the blog very soon so I thought I would leave you with a few snapshots from spaces that have suddenly become a part of my life. My boyfriend John has been going on a decorating frenzy lately so I thought I would help by adding those small things that a guy would never buy - white orchids, candles & flowers. He doesn't seem to mind and I think that he may even like the coziness of it all. Or maybe he just lets me have my way because he's realized that life is just easier that way... ;)

The silver plate is from Indiska. It turned rusty from sitting out in the rain on the terrace and now I like it even more. Johns got a million cameras lying around so the camera as decoration was actually just a nice mistake.  The print in the white frame is a failed polaroid print attempt that John decided that he liked anyways.  I guess these little mistakes lying around have become a symbol of picking ourselves up when things don't exactly go as planned and making a beautiful life out of them.

Bedroom Blog

 • 16.04.2012, 20:23


*My Hood, rainy Oslo.

Baby by Devendra Banhart

Backlessness and an Ebay dress that cost as much as an Oslo coffee

Tidying on a rainy Sunday 

 Jewelry by Fashionolgy.nl (silver rings, armband and necklace) *plus a vintage cuff and a porcelain ring which isn't really mine. Just sort of. 

A dreamcatcher for the monsters under my bed (and in my head). 

Sashimi.

My still-favourite Karen Walker sunnies. Forever love. 

Here are some snapshots from my past weekThis past week has consisted of a lot of rain, a few cupcakes, and some very perfect mornings. Who knew that 7:30 a.m. could ever be my favourite time of the day? Highlights of my past week have been folding socks (not even mine) and catching up on all the TV shows I never seemed to have had the time to watch before.

Funny how the must mundane of things are perfect when in good company. Maybe I'm on to something when it comes to this. :)

Mirrors and Elysian Gardens

 • 09.01.2012, 08:40


When I bought mirrored plates to put under my candles my boyfriend joked that my apartment is starting to look like one of those pompous party apartments from the seventies. This I loved. They're now strategically placed around the apartment, and as a bonus they reflect the light from the candles. This provides a cozy glow to otherwise dark corners. Amongst other things in the pictures you can see my new Voluspa candle which I ordered from Ebay ages ago, a chain bracelet from my mother, a Diptyque candle and rings from Indiska. 

dream come true:

 • 29.11.2011, 08:23


So this is where a a good chunk of this months paycheck went to - a massive wardrobe completely customized by me. I want it to grow a little bit wider soon - with space to display my shoes and bags. I feel like I'm one step closer to becoming Carrie Bradshaw... except, I don't live in New York and I'm not Carrie Bradshaw. 

I'll share more of it soon - in daylight.

xx, Ingrid

quiet times in the golden lions den

 • 06.11.2011, 14:56


1. Clothes I am wearing this mild November.

2. My two favourite sweaters of the season. The first from JC Jeans & Clothes and the second from H&M.

3. The best Eclair(s) that I have ever tasted in my life (I had two). From my neigbourhood delicatessen: FLÂNEUR FOOD on Niels Juels gate 51.

4. Warmth and good food.

5. My unmade bed and a sock peeking out of my sock drawer = life. My baby brother gave me a framed picture of my cat  Sofia for my birthday and checks that it is by my bedside every time he visits.

6. Returning to favourites: Chanel Bronze Universel on my cheekbones for a diffused glow, Barry M Dazzle Dust on my eyelids, and my favourite drugstore lipstick from London that I just cant seem to find a replacement for. Here's another new favourite: Lancome Color Design eyeshadow in Nr. 50 applied wet under the eyes with an eyeshadow brush.

7. Peppermint tea and apple cake that has already been scarfed down at the Litteraturhuset (House of Literature in Oslo). I am currently reading a book that I bought there which is shifting some paradigms in my mind.

8. Super warm wool blanket that my lovely man bought for me when the "ber-month" chills started. 

i live here now

 • 08.09.2011, 19:01


1. Autumn "outfitting". Amongst the jumble: new glasses from Karen Walker, a jacket from Zara, my vintage belt, and my new favourite shoulder bag from H&M. The perfect size. 

2. Still getting a lot of mileage out of my "birthday dress".

3. The latest issue of ACNE PAPER, which I have decorated with little beads, which now also cover my whole blackberry. So kitch that it's cute.

4.  Loose pair of Replay jeans (straight leg), a top from Zara and my Miu miu sandals.

5.  Cutest apartment building ever in Oslo. I want to own a whole floor one day!

6. I've traded my black kohl for brown kohl smudged around my eyes. I thought I'd never see the day.

7. Most viewed picture on my iPad. I still dream of Paris.

Lots of love,

Ingrid

Ingrid Holm

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits